36 Akıllı Bilmece (Eğlenceli, Zor ve İMKANSIZ!)

Bir bilmece, çözülmesi gereken bir bulmaca olarak ortaya konan, çift veya örtülü anlamı olan bir ifade veya soru veya ifadedir. Arkadaşlarınıza veya ailenize yemek masasında sormak eğlenceli olabilir. İşin püf noktası, sonunda cevabı bilmelerine izin vermeden önce, olası cevapları biraz düşünmelerine izin vermektir! Zekice hazırlanmış bilmecenin cevabını nihayet duyduklarında, bir 'Ah ha!' an, genellikle çok eğlencelidir.

Bazen insanlar bilmeceyi daha önce duymuşlardır ve cevabı hemen bileceklerdir. Bu nedenle, bazı beyinleri patlatmanız için Eğlenceli, Zor ve İmkansız'a göre sıralanmış çok sayıda akıllı bilmece listesi ekledik!



Buzkıran oyunları

Bilmecelerin yanı sıra, her türlü fark buzkıran oyununu şu adreste bulabilirsiniz: Parlak Toplantı Oyunları . Bilmecelerden hoşlanıyorsanız, muhtemelen Trivia oynamayı da seveceksiniz!



13 Eğlenceli ve Zekice Bilmeceler

Bu bilmeceler zekice ve esprili ve yanıttan gülmek için yeterince komik. Muhtemelen cevabın kelimeler üzerinde bir oyun veya eşit derecede arsız bir şey olduğunu varsayabilirsiniz. Buz kırıcı olarak kullanmak çok eğlenceli.

1. Yarışmacıların 'bir şeyler' tutmaları gereken bir yarışma vardı. Etkinliğin sonunda kazanan fiziksel engelli bir kişiydi (elleri ve ayakları yoktu)! Bu 'bir şey' neydi?



Nefes.

2. Ne tür bir ceket giydiğinizde her zaman ıslaktır?

Bir kat boya.



3. Önce ne geldi, tavuk mu yumurta mı?

Dinozorlar, tavuğun evriminden çok önce yumurta bıraktı.

4. Altıyı tek sayı haline nasıl getirebilirsiniz?

S harfini kaldırın ve romen rakamlarında 9 olan IX'iniz var.

5. Dallarım var ama yaprağım, gövdemim ve meyvem yok. Ben neyim?

Bir banka.

6. Mideniz boşsa kaç tane muz yiyebilirsiniz?

Bundan sadece bir tane sonra artık boş değil.

7. Size ait olan ancak başkaları onu sizden daha çok kullanıyor?

Adınız.

8. Ben asla olmadım ama her zaman olacağım. Beni kimse görmedi ama herkes var olduğumu biliyor. İnsanlara kendilerini her gün iyileştirme motivasyonu veriyorum. Ben neyim?

Yarın

9. Paul'un boyu 1,80 metre, bir kasap dükkanında asistan ve 9 numara ayakkabı giyiyor. Ne ağırlığı var?

Et.

10. Koşan ama asla yürümeyen. Mırıltılar, ama asla konuşmaz. Bir yatağı var ama asla uyumuyor. Ve ağzı var ama hiç yemek yemiyor mu?

Nehir.

11. Tüy kadar hafifim ama en güçlü kız bile beni 5 dakikadan fazla tutamaz. Ben neyim?

Nefes.

12. Ne kırılır ve asla düşmez ve ne düşer ve asla kırılmaz?

Gün araları ve gece çöker

13. Bir kız 25 gün uyumadan nasıl geçebilir?

Geceleri uyur.

9 Zor Bilmece

Tamam, bu bilmeceler biraz zorlaşmaya başladı. Cevabı düşünürken biraz hayal kırıklığı hissedebilirsiniz, ancak biraz kutunun dışında düşünürseniz doğru cevabı tahmin edebilirsiniz!

1. İngilizcede hangi kelime şu anlama gelir: İlk iki harf bir erkeği, ilk üç harf bir kadını, ilk dört harf büyük bir kelimeyi, tüm kelime ise harika bir kadını ifade eder. Kelime nedir?

Cevap: Kahraman

2. Ağzım olmadan konuşurum ve kulaklarım olmadan duyarım. Kimsem yok ama rüzgarla canlanıyorum. Ben neyim?

Cevap: Bir Yankı

3. Hayatımı saat olarak ölçüyorsunuz ve ben size süresi dolarak hizmet ediyorum. Zayıf olduğumda hızlıyım, şişman olduğumda yavaşım. Rüzgar benim düşmanım.

Cevap: Bir Mum

4. Şehirlerim var ama evlerim yok. Dağlarım var ama ağaçlarım yok. Suyum var ama balığım yok. Ben neyim?

Cevap: Bir Harita

5. Mart ve Nisan aylarının ortasında, her iki ayın başında veya sonunda görülemeyen neler oluyor?

Cevap: 'R' Harfi

6. İnsanlarla dolu bir tekne görüyorsunuz. Batmadı ama tekrar baktığınızda teknede tek bir kişi görmüyorsunuz. Neden?

Cevap: Bütün insanlar evliydi.

7. Bir kadın kocasını vuruyor ve ardından beş dakika su altında tutuyor. Sonra onu asar. Hemen ardından güzel bir akşam yemeğinin tadını çıkarırlar. Açıklamak.

Cevap: Onun bir fotoğrafını çekti ve karanlık odasında geliştirdi.

8. Bir madenden geliyorum ve her zaman ağaçlarla çevrili oluyorum. Herkes beni kullanıyor. Ben neyim?

Cevap: Kalem ucu

9. Seni genç yapan nedir?

Cevap: 'ng' harflerini ekleyerek.

100 ister misin

14 İnanılmaz Zor Bilmeceler

Bunlar artık gülünç hale geliyor. Bu bilmeceleri anlamaya çalışırken kulaklarınızdan duman çıkmasına hazır olun. Sonunda cevabı bulduğunuzda büyük bir rahatlama hissedeceksiniz.

1. Sık sık koşuyorum ama bacaklarım yok. Bana ihtiyacın var ama sana ihtiyacım yok. Ben neyim?

Cevap: Su

2. 3/7 tavuk, 2/3 kedi ve 2/4 keçi nedir?

Cevap: Chicago

3. Yedi harfli bir kelimeyim. Ben çok ağırım Benden iki mektup al ve 8 alacaksın. Bir harf al ve 80 alacaksın. Ben kimim?

Cevap: Ağır

4. 1990'da bir kişi 15 yaşındadır. 1995'te aynı kişi 10 yaşında. Bu nasıl olabilir?

Cevap: MÖ 1995-1990 olduğu için!

5. Ben ne misafirim ne de izinsiz giriş, ait olduğum bu yer bana da ait.

Cevap: Ana Sayfa

6. Sadece bir renk, ancak tek boyut değil, Altta sıkışmış, ancak kolayca uçuyor. Güneşte var ama yağmurda değil, Zarar vermiyor ve acı hissetmiyor. Bu ne?

Cevap: Bir gölge

7. Eski ve yeni pişmanlık katili, birçokları tarafından aranan, az sayıda bulunan. Ben neyim?

Cevap: Kefaret

8. Tanrı'dan daha büyük, şeytandan daha kötü olan, fakirler buna sahip, zenginlerin buna ihtiyacı var ve eğer onu yersen ölürsün?

Cevap: Hiçbir şey

9. İleriye doğru hecelendi Ben her gün yaptığınız şeyim, geriye doğru hecelendiğimde nefret ettiğiniz bir şeyim. Ben neyim?

Cevap: Canlı

10. İki kişiyi birbirine bağlayan ancak yalnızca bir kişiye dokunan nedir?

Cevap: Bir alyans

11. Başlayan ama sonu olmayan ve başlayan her şeyin sonu nedir?

Cevap: Ölüm

12. Birinci, üçüncü ve son harfi çıkardığınızda hangi beş harfli kelime aynı kalır?

Cevap: Boş

13. Kuru başlıyorum ama ıslak çıkıyorum. İçeri giriyorum ve ağır çıkıyorum. Ben neyim?

Cevap: Bir çay poşeti

14. M ile başlıyorum, X ile bitiyorum ve hiç bitmeyen harf sayısı yok. Ben neyim?

Cevap: POSTA KUTUSU

Ilginç Haberler